La projecció d’‘Infierno o Paraíso’ obre amb èxit la convocatòria d’inscripcions a la 13a edició de La Diàspora

La projecció d’‘Infierno o Paraíso’ obre amb èxit la convocatòria d’inscripcions a la 13a edició de La Diàspora

La projecció del documental Infierno o Paraíso va deixar oberta, el passat dissabte 13 de febrer, la convocatòria d’inscripcions per participar a la 13a edició del Festival de Cinema colombià de Barcelona: La Diàspora. La sessió, que va omplir una de les sales de Cinemes Girona, va comptar amb la presència del director del film, Germán Piffano, amb qui es va originar una xerrada oberta al final de la projecció.

A l’acte també van assistir-hi Joan Gonzàlez, director de Docs Barcelona, i Sandra Campos, directora del festival i de la productora cultural Imago Gestiona, que van presentar i acompanyar a Piffano al llarg de la sessió.

“Per a tot l’equip d’Infierno o Paraíso és un privilegi inaugurar la convocatòria del Festival de Cinema colombià de Barcelona i a més fer-ho per mitjà del gènere documental que permet sempre obrir diàlegs, en aquest cas sobre les realitats existents a Colòmbia”, va expressar Piffano. Tanmateix va donar les gràcies públicament a Idartes, l’entitat de l’alcaldia de Bogotà que va fer possible el viatge de Germán Piffano per a participar a la obertura del festival.

El Festival de Cinema colombià de Barcelona: La Diàspora se celebrarà enguany del 13 a 23 d’octubre i convoca en les categories Llargmetratges ficció i Llargmetratges documentals. Per accedir al formulari d’inscripció: http://diasporabarcelona.com/convocatoria-2016/

Infierno o Paraíso, que ha participat en més d’una desena de festivals arreu del món, és guanyadora dels següents premis: Premio Macondo a Mejor Documental de la Academia de Artes Cinematográficas de Colombia (2015); Premio a Mejor documental en el Festival de Cine Colombiano de Nueva York (2015); i Premio a Mejor ópera prima documental en el Festival de Cine Latino y Caribeño de la Isla de Margarita, en Venezuela (2014).

De formació antropòleg, Germán Piffano ha dedicat la seva carrera professional a la realització audiovisual. El 1999 va iniciar una investigació etnogràfica a partir de la qual va dissenyar 10 llargmetratges cinematogràfics documentals que actualment desenvolupa amb Fílmico producciones. En aquests films s’aborden temes llatinoamericans: migració llatina a Europa, la situació contemporània de grups indígenes al continent i l’exclusió social.

Infierno o Paraíso forma part d’aquesta sèrie de documentals plasmant la lluita d’un addicte al “bazuco” per combatre els seus dimonis, aconseguir escapar dels carrers i construir una nova vida i una nova família. Quan la crisi econòmica mundial amenaça amb endur-s’ho tot altre cop, ha d’apel·lar al seu esperit de supervivent per fer front a la situació.

La projecció d’Infierno o Paraíso, organitzada per Imago Gestiona, va comptar amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya, el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC), el Consolat de Colòmbia a Barcelona, Docs Barcelona, i Cinemes Girona.

Comments are closed.